بیست و پنجمین کارگاه نظریه‌های نو برگزار می‌گردد

گالری نظرگاه بیست و پنجمین کارگاه نظریه‌های نو را با عنوان “بازخوانی کتاب توپولوژی” برگزار می‌کند.

استثناء و توپولوژی در رویکرد منظرین

با موضوع:
استثناء و توپولوژی در رویکرد منظرین
سخنرانان:
ارائه متن : سید امیر هاشمی‌زادگان/ پژوهشگر دکتری معماری منظر دانشگاه تهران
میزگرد : ناصر براتی          دکتری شهرسازی/ دانشگاه بین‌المللی امام خمینی ره
سید امیر منصوری              دکتری معماری منظر/ دانشگاه تهران

درحال حاضر بسیاری از پروژه‌های معماری منظر،  بر اساس «ملاحظات اقتصادی» یا «مدهای اکولوژیک» تعریف می‌شوند. ولی معمار منظر نه از نقش «دکورکاری»، به عنوان کسی که بقایا و فضاهای باز اطراف تسهیلات زیرساختی را آراسته می‌کند و نه از نقش «محافظ طبیعت»، به عنوان کسی که تلاش می‌کند منظر را شفا دهد و یا از آن در مقابل مداخلات دفاع کند، نباید خرسند باشد.
 در عوض باید، از ابتدا یک «رویکرد طراحی-پایه» در نظر بگیرد که منظر را با تمام پیچیدگی‌هایش بفهمد. نظریۀ «توپولوژی» که ژیرو استاد دانشگاه ETH زوریخ در کتابی با همین عنوان شرح داده است، به طور دقیق بر مشخصات چنین رویکردی متمرکز شده که با فهم امروزین منظر، «رویکرد منظرین» و مسائل مرتبط با آن سروکار دارد؛ و می‌توان در آن برتری یافتن «استثناء» بر قاعده را ردیابی کرد.

حضور برای عموم آزاد و رایگان میباشد.

زمان :  یکشنبه، ۲۹ بهمن ۹۶، ساعت ۱۷
مکان:  خیابان آزادی، خیابان دکتر قریب، شماره ۲۳، گالری نظرگاه